Főoldal

Tájékoztatás - koronavírus

Tisztelt pécsi polgárok!

Az új koronavírus járvány megfékezése érdekében a Kormány által
kihirdetett, a kijárási korlátozásokról szóló 168/2020. (IV.30.) Korm.
rendelet módosítása alapján a pécsi köztemetők és a temetési szertartások szabadon látogathatók,
a lehetőség szerinti legalább 1,5 méter védőtávolság betartásával.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 207/2020. (V.15.)
Korm. rendelet alapján 2020. június 1. napjától a temetést követő
családi rendezvény megtartható, ha a résztvevők száma nem haladja meg a
200 főt.

Továbbra is kérjük a temetés szervezése vagy egyéb ügyintézés során a munkatársaink védelmét szolgáló intézkedések betartását.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt pécsi polgárok!

Az új koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzettel és a korábban meghirdetett intézkedésekkel összhangban, ügyfeleink, munkavállalóink védelme és a közfeladat biztonságos ellátása érdekében a pécsi köztemetőkben az alábbiak betartását kérjük március 18-a, szerdától a pécsi polgároktól:

- a központi köztemető nagydísztermében és kápolnájában egyidejűleg összesen maximum 10 fő tartózkodhat a ravatalozás és szertartás idején,

- a központi köztemető ravatalozójának kistermeiben, az új ravatalozóban és a peremtemetők ravatalozóiban egyidejűleg összesen maximum 5 fő tartózkodhat.

A korlátozás érvényesítése az üzemeltető felelőssége, ennek érdekében saját hatáskörében is intézkedhet, de azt kérjük a pécsi polgároktól, hogy a temetés szervezésekor maguk is ügyeljenek a fentiek betartására.

Előre is köszönjük megértésüket és együttműködésüket! Vigyázzunk egymásra!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy

- a koronavírus fertőzés kockázatának csökkentése érdekében -

a Biokom Nonprofit Kft. Pécsi Köztemető személyes ügyfélszolgálatán 2020. március 17-től határozatlan ideig az alábbi eljárásrendet vezetjük be:
1. Temetés ügyintézés kizárólag előzetes időpont egyeztetés után lehetséges. Időpont egyeztetés a 72/805-440 vagy a 72/805-445-ös telefonszámokon.
2. A sírhelyek újraváltása kizárólag elektronikusan vagy telefonon intézhető a 72/805-440-es telefonszámon vagy a temetopecs@temetopecs.hu e-mail címre írt elektronikus levél útján.
3. A sírgondozási, virágkötészeti munkák megrendelése a 72/805-440-es telefonszámon vagy a temetopecs@temetopecs.hu címre írt elektronikus levél formájában történhet.

Előre is köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

Biokom Nonprofit Kft.
Pécsi Köztemető


Pécs város vezetése 1903-ban határozta el újköztemető létesítését a siklósi országút mentén. Az első temetés 1904. november 1-én történt. A temetőt magas, vastag, falú téglakerítés választja el a külvilágtól, főbejárata temetkezési jelképekkel díszített gyönyörű épített kapu.


A 19. században Európára jellemző újratemetések megjelentek Pécsett is. A régi budai-külvárosi temetőből a tetemmaradványokat áthelyezték az új köztemetőbe, hozva a még épen maradt síremlékeket, melyek közül számos, képzőmuvészeti alkotás.

A régi temetőből áthelyezett és a 20. sz. elején készült igényes művészi értékkel bíró síremlékek alkotják a sírkert legpatinásabb részét a fobejárat közelében.

A közel 60 hektáros területen jelenleg 69 parcella található, melyben megközelítőleg 170.000 elhunyt nyugszik. Négy jelentős nagyságú parcellában katonatemető helyezkedik el. Az I. és II. világháborúban elesett 12 nemzet katonái kapták meg itt a végső nyughelyüket.

Egységes, u.n. amerikai típusú parcellában helyezzük el azon emberek holttestét, akik végtisztességéről a város köztemetés keretében gondoskodik.

Külön parcellában nyugszanak azok az emberek, akik haláluk után is az emberiség javát szolgálták, felajánlva testüket az orvostudománynak.

Urna elhelyezése több típusú urnaférőhely áll rendelkezésre: sima urnafal, piramis alakú urnafülke, földi urnaférőhely, íves urnafal. A pécsi köztemető kulturális, művészeti, történelmi értékei mellett kiemelkedo értéket képvisel növényvilágával.


« vissza
  • Sírgondozás
  • Hitellehetőség
LEGFRISSEBB HÍREK

Tájékoztató

2020. szeptember 15.
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy - a koronavírus fertőzés kockázatának csökkentése érdekében - A Biokom Nonprofit Kft. Pécsi Köztemető személyes ügyfélszolgálatán 2020. szeptember 7-től határozatlan ideig az alábbi eljárásrendet vezetjük be:
Tovább

Nyitvatartás 2020.08.20-29.

2020. augusztus 19.
Tovább


Temető belső térkép
Temető térkép
IMPRESSZUM