Hírek

Hirdetmény - lejáró sírhelyekA BIOKOM Nonprofit Kft., mint a Pécsi Köztemető üzemeltetője felhívja az érintettek figyelmét a Pécsi Központi temetőben a III. számú parcellában fekvő sírhelyek, a 2012. év előtt betemetett urnafalak és urnaföldek, az 1922 előtt alapított sírboltok (kripták), az 1997 előtt betemetett hagyományos sírhelyek, továbbá a parcellák lejáratakor meg nem váltott sírhelyek időarányos vagy teljes újraváltásának esedékességére.
Felhívjuk az érintettek figyelmét a BIOKOM Nonprofit Kft. által üzemeltetett peremtemetőkben (Vasas, Somogy, Hird, Pécsbánya, Pécs-Szabolcs) az 1997 előtt betemetett hagyományos sírhelyek, a 2012. év előtt betemetett urnafalak, kolumbáriumok és urnaföldek és az 1922 előtt alapított sírboltok (kripták) újraváltásának esedékességére.
A 145/1999.(X.1.) Kormányrendelet 18.§.(5) bekezdése értelmében megszűnik a temetkezési hely feletti rendelkezési jog gyakorlása, ha a használati idő meghosszabbítás hiányában lejár.
Ha a sírhely használati idő letelt, a temető üzemeltetője – a mindenkori hatályos önkormányzati rendeletben meghatározott türelmi idő lejártát követő napon – az újbóli temetések lehetővé tétele céljából a temetési helyet megszüntetheti.
Kérjük a hozzátartozókat, hogy a sírhelyek újraváltása érdekében a Pécsi Központi és perem temetők vonatkozásában az ügyfélszolgálati irodánkat (Pécs, Siklósi út 43.) felkeresni szíveskedjenek. A járványveszély alatt a sírhelyek újraváltása kizárólag online, a temetopecs@temetopecs.hu címre írt elektronikus levél útján, vagy telefonos megkeresésre történhet.


A pécsi központi temetőben a sírhelyek újraváltásának rendjéről, illetve a parcellák lejárati idejéről a http://www.temetopecs.hu/tartalmak/Sirhely_ujravaltasa link alatt tájékozódhatnak.


Ügyfélfogadási idő: H-Cs:8.00-15.30; P:8.00-14.30 a BIOKOM Nonprofit Kft. 7632 Pécs, Siklósi út 43. telephelyén (pécsi köztemető). Telefon: 06 72/805-440
PÉCSI KÖZTEMETŐ« vissza
  • Sírgondozás
  • Hitellehetőség
LEGFRISSEBB HÍREK

Tájékoztató

2021. október 25.
Nyitva tartás, ügyfélfogadás, ügyelet
Tovább

Halottak napi megemlékezés - forgatókönyv

2021. október 25.
Tovább


Temető belső térkép
Temető térkép
IMPRESSZUM