Áprilisi kaszálási rend a Pécsi Köztemetőben

Annak érdekében, hogy a hozzátartozók méltó körülmények között emlékezhessenek meg elhunyt szeretteikről, a vegetációs időszakban – áprilistól szeptemberig – folyamatos Pécsi Köztemető kaszálása. Egy-egy parcellát munkavállalóink tervezetten havonta egyszer kaszálnak, ez alól csak a még sírok nélküli parcellák, a világháborús hősi parcellák, a kriptás és urnás parcellák, valamint a Zsolnay szórókút melletti díszparcella képeznek kivételt, amelyeket havonta többször is nyírnak.

 

 

A Pécsi Központi Temetőben 2023. április 24. és április 28. között az alábbi parcellákban tervezünk kaszálást:

B, V, VI, VII, VIII, IX, XV, XV/a, XVI, XVI/a, XVII, XVIII, XIX, XX Vé, Wx/kripták, X (10-es), XXIII, XXVI/a, XXVI/b, XXVI/c, XXVII, G, H, I, K, L, M

Felhívjuk a figyelmet, hogy az előre ütemezett tervet a kedvezőtlen időjárási körülmények módosíthatják. Ilyen esetben törekszünk arra, hogy a lehetőségekhez képest minél hamarabb bepótolják az elmaradást, továbbá kérjük a temetőlátogatók türelmét és megértését.

 

A kaszálási munkák során kollégáink folyamatosan takarítják a sírokat, a sír körüli járdák takarításában azonban kérjük a hozzátartozók segítségét is.