Sírhelyek újraváltása esedékes

A BIOKOM Nonprofit Kft., mint a Pécsi Köztemető üzemeltetője felhívja az érintettek figyelmét a Pécsi Központi temetőben a XVI/A. számú parcellában fekvő sírhelyek, a 2014. év előtt betemetett urnafalak és urnaföldek, az 1924. előtt alapított sírboltok (kripták), az 1999. előtt betemetett hagyományos sírhelyek, továbbá a parcellák lejáratakor meg nem váltott sírhelyek időarányos vagy teljes újraváltásának esedékességére.


Felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy esedékessé vált a BIOKOM Nonprofit Kft. által üzemeltetett peremtemetőkben (Vasas, Somogy, Hird, Pécsbánya, Pécs-szabolcs) az 1999. előtt betemetett hagyományos sírhelyek, a 2014. év előtt betemetett urnafalak, kolumbáriumok és urnaföldek és az 1924 előtt alapított sírboltok (kripták) újraváltása.

A 145/1999.(X.1.) Kormányrendelet 18.§.(5) bekezdése értelmében megszűnik a temetkezési hely feletti rendelkezési jog gyakorlása, ha a használati idő meghosszabbítás hiányában lejár.
Ha a sírhely használati idő letelt, a temető üzemeltetője – a mindenkori hatályos önkormányzati rendeletben meghatározott türelmi idő lejártát követő napon – az újbóli temetések lehetővé tétele céljából a temetési helyet megszüntetheti.
Kérjük a hozzátartozókat, hogy a sírhelyek újraváltása érdekében a Pécsi Központi temető és a hozzá tartozó eremtemetők vonatkozásában az ügyfélszolgálati irodánkat felkeresni szíveskedjenek!

 

Ügyfélszolgálat címe: 7632 Pécs, Siklósi út 43. (Pécsi Köztemető)

Ügyfélfogadási idő:

                Hétfő -Csütörtök: 8.00 - 15.30

                Péntek: 8.00 - 14.30

Telefon: 72/805-440