Rólunk

Társaságunkról

A BIOKOM Nonprofit Kft.-be 2015. október 1. napjával beolvadt Pécsi Temetkezési Nonprofit Kft. már 70 éve áll a kegyelet szolgálatában.Jogelődje a Pécsi Temetkezési Vállalat 1947. aug. 1-jén alakult, és kegyeleti kellékek értékesítésével foglalkozott. Néhány év múlva bővült a Vállalat tevékenysége és működési területe, közel 6 év alatt a megye területén működő teljeskörű temetkezési szolgáltatást végző vállalatává növekedett. A Baranya megyei Tanács 1953-ban Baranya megyei Temetkezési Vállalattá nyilvánította.

A társaság 1996. január 1-től Pécs Megyei Jogú Város 100 %-os tulajdonaként ismét Pécsi Temetkezési Vállalat elnevezéssel működött, 2008-ban átalakult Pécsi Temetkezési Kft-vé, majd 2015. október 1. napjával a Pécsi Temetkezési Nonprofit Kft. átalakulás (beolvadás) folytán megszűnt, a társaság jogutódja a BIOKOM Nonprofit Kft. lett.

Működési területünk kezdetben Pécs és Komló városára koncentrálódott. Jelenleg Pécsett és igény szerint az ország egyéb településein is teljeskörű temetési szolgáltatást végzünk, valamint Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött közfeladat-ellátási szerződés keretében ellátjuk a Pécsi köztemető és Pécs peremtemetőinek üzemeltetését, valamint a pécsi kegyeleti közszolgáltatást.

Évente átlagosan 2100 elhunytat helyezünk el végső nyughelyére. A kegyelet életünk természetes rendjéhez tartozik. Minden ember alapvető joga, hogy megkapja és szeretteinek megadja a méltó végtisztességet.

A temetkezési szolgáltatás sajátos közszolgáltatás. Áldozatos munkát igényel annak érdekében, hogy mindenki az általa elvárt módon búcsúzhasson a földi léttől.
Szolgáltatásunkkal meg kívánunk felelni a kegyelet jogi, szakmai, kulturális, erkölcsi követelményeinek és a gyászolók eltérő elvárásainak.

Tevékenységünk középpontjában az ember áll. Az ember, aki élt, alkotott, szeretett, s aki nem lesz többé, és az ember, aki a legnagyobb veszteséget, a gyászt viseli.


« vissza
  • Sírgondozás
  • Hitellehetőség
LEGFRISSEBB HÍREK

Tájékoztató

2021. október 25.
Nyitva tartás, ügyfélfogadás, ügyelet
Tovább

Halottak napi megemlékezés - forgatókönyv

2021. október 25.
Tovább


Temető belső térkép
Temető térkép
IMPRESSZUM