Szolgáltatások

Temetések intézése

Temető.
Az emlékezés kertje.
Az ember élete során előbb vagy utóbb találkozik vele, mert az élethez úgy hozzátartozik a halál mint fényhez az árnyék.
Az életút kinek hosszabb vagy rövidebb, kinek örömtelibb vagy gondokkal terhelt is de mind egyformán a temetőkerthez vezet.


Szeretett Hozzátartozója elvesztése miatti gyászában osztozva, szomorú kötelezettsége teljesítésében szeretnénk tájékoztatónkkal segítségére lenni.
A temetés megrendelésével kapcsolatos első teendő az elhunyt halotti anyakönyveztetése, melyhez a szükséges okmányok (az orvos által átadott halottvizsgálati bizonyítványon, statisztikai lapon túl!):
a.) Ha az elhunyt nőtlen, vagy hajadon családi állapotú
- személyi igazolványa
- lakcím kártyája
- születési anyakönyvi kivonata.
b.) Ha az elhunyt házas családi állapotú
- az elhunyt és a túlélő házastárs személyi igazolványa
- lakcím kártyája
- az elhunyt születési anyakönyvi kivonata
- házassági anyakönyvi kivonatuk.
c.) Ha az elhunyt elvált vagy özvegy családi állapotú
- személyi igazolványa
- lakcím kányája
- születési anyakönyvi kivonata
- elvált családi állapotú esetén a jogerős bontóítélete
- vagy záradékolt házassági anyakönyvi kivonat, amely az előző házasság megszűnését igazolja.
- özvegy családi állapotú esetén a volt házastárs halotti anyakönyvi kivonata

Az Anyakönyvi Hivatal (Pécs, Kossuth tér 1-3.) nem kérhet olyan okiratot, amelyet a helyi önkormányzati hivatal nyilvántartása tarta1maz. (pl.: Pécsett született elhunytnál a születési anyakönyvi kivonat!). Amennyiben valamilyen okirat beszerzése akadályba ütközik – pl. külföldről kell beszerezni - az esetben az okira1 bemutatása helyett személyes nyilatkozat tehető.
A temetkezési szolgáltatások intézésben, megrendelésében munkatársaink segítséget nyújtanak a Köztemetőben Pécs, Siklósi út 43.
(hétfőtől-csütörtökig 8-15.30-ig. pénteken 8-14.30-óráig)« vissza
  • Sírgondozás
  • Hitellehetőség
LEGFRISSEBB HÍREK

HIRDETMÉNY

2018. október 15.
A BIOKOM Nonprofit Kft., a Pécsi Köztemető üzemeltetője felhívja az érintett hozzátartozók és a lakosság figyelmét a peremtemetőben az 1994. előtti években betemetett sírhelyek, az 1919 előtt alapított sírboltok, valamint a 2009. év előtt elhelyezett urnák újraváltásának esedékességére.
Tovább

HIRDETMÉNY

2018. október 15.
A BIOKOM Nonprofit Kft., a Pécsi Köztemető üzemeltetője felhívja az érintett hozzátartozók és a lakosság figyelmét a Pécsi Központi temetőben a B (gyerek) és a Y parcellában elhelyezkedő sírok, az 1919. előtt alapított sírboltok, továbbá a 2009. év előtt elhelyezett urnák, és a parcellák lejáratakor meg nem váltott hagyományos sírhelyek újraváltásának esedékességére.
TovábbTemető belső térkép
Temető térkép
IMPRESSZUM